hpl_100617_2537L_h500 

PV-tur på smalt spor

Kanskje var det været som var ekstra skapelig. Kanskje var det målet som var interessant. Uansett; hele 12 biler møtte til start på Mortens kro da Oslo- og Akershusavdelingen inviterte til kjøretur 17. juni.

Målet for turen var Urskog-Hølandsbanen (UHB) på Sørumsand, også kjent som "Tertitten" på folkemunne.  UHB var i drift som ordinær jernbane mellom 1896 og 1960, og eksisterer i dag som museumsjernbane på en del av banens opprinnelige trasé. Programmet ved oppmøte på Sørumsand stasjon var det ingen i PV-klubben som hadde kjennskap til på forhånd, men da vi hørte den umiskjennelige lyden fra en dampfløyte bredte glisene seg på perrongen: Kanskje skulle det bli togtur? Og da "Setskogen" med blandet tog rullet inn på stasjonen i en sky av røyk og damp, var det ingen tvil om at Volvoene skulle få hvile en liten stund.

Turen gikk fra Sørumsand til endestasjonen på Fossum, med retur til Bingsfoss, hvor medbragt mat og drikke kom frem. Her vi et kompetent og engasjert foredrag fra driftsbestyreren, samt omvisning i vognhallene på stasjonsområdet. Litt Volvo ble det også: Under motorkassa til en dresin, skjulte det seg en driftsklar B16.

 

 

 

 hpl_100617_2592_e1L_600